SD tigger om problem

Sverigedemokraternas Kent Ekeroth, en politiker som gjort sig känd för sin politiska fingertoppskänsla och därför bör tas på allvar, har motionerat i riksdagen om ett förbud mot tiggeri, men bara för utländska medborgare. Ekeroth säger i sin motion att tiggarna är ett otrevligt inslag i gatubilden och vill att utländska tiggare ska avvisas och ­aldrig få återvända. Varför han tycker att utländska tiggare är otrevligare och stör gatubilden mer än sina svenska olycksbröder tror sig 2000aldrig ha svaret på. Det har naturligtvis inget med rasism eller dylika otäckheter att göra, sådant är ju SD enligt egen utsago helt främmande för. De utländska tiggarna talar helt enkelt sällan svenska och för en lingvistiskt obegåvad kan detta skapa förvirring. Kent Ekeroth förstår helt enkelt inte vad de vill, så när tiggarna sträcker ut sina händer och säger ”Please, please, please…” så blir han förskräckt och tror att de säger ”Fis, fis, fis” och vill att han ska dra i deras finger. Och sådana osmakligheter utsätter man givetvis inte en respekterad riksdagspolitiker för.

.

.

.

Men helt bortsett från denna språkförbistring så kan vi se ett problem med att förbjuda bara utländska tiggare. Att sova i en skrotbil under en av Stockholms vägbroar lär ju inte främja hygienen så vad händer till exempel om en helt vanlig, hederlig, vit och svensk tiggare blir väldigt smutsig av sitt myckna uteliv? Vi är inte övertygade om att vare sig Ekeroth eller Migrationsverket kan se skillnad på brun och brun eller tar sig tid att utreda skillnaden. Det blir lätt så om man ser allting i svart och vitt.

.

.

.

Missförstå oss nu inte, 2000aldrig vill inte på något sätt förespråka tiggeri. Vi tror helt enkelt inte att så väldigt många drömmer om att göra det till sin yrkeskarriär. Om man frågar barn vad de drömmer om att bli så vågar vi påstå att väldigt få svarar tiggare. Oavsett etnicitet.

.

.

.

Nu vill säkert en vän av ordningen inflika att vi är dumma som inte förstår att det handlar ju inte om tiggarna utan om de internationella ligorna som utnyttjar folk för sina egna mörka syften. Och då vill vi bara säga att vi är emot dem! Och att vi är för att människosmugglare, kidnappare och andra våldsverkare hamnar i fängelse! Alternativt deporteras till Sjöbo…

Men vi tror helt enkelt inte på att Kent Ekeroths motion handlar om att sätta stopp för internationella människosmugglarligor. Däremot tänker vi att han kanske, helt oavsiktligt har snubblat på en politisk lösning som går i dagens anda. Han är bara alltför blygsam. Om man nu har chansen att förbjuda de allra fattigaste från att grabba efter det sista halmstrået, varför inte göra som Reinfeldt har gjort med sjukdomar; förbjud hela fenomenet. Förbjud fattigdom. Då har Sverige som genom ett trollslag vare sig sjuka eller fattiga längre och kommer att vara ett föredöme för hela världen. Om nu någon skulle bryta mot förbudet och ändå envisas med att vara sjuk eller fattig kommer de ju bara vara kriminella element som kan behandlas därefter och inga som man måste tycka synd om. Oavsett vilken hudfärg de har eller hur de har fått den.

Detta inlägg publicerades i Främlingsfientlighet, Politik, Sverigedemokraterna och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till SD tigger om problem

 1. Alex.pe skriver:

  Bra och underhållande inlägg i en annars ganska tragisk debatt!

 2. cickiscorner skriver:

  Usch, jag får ont i magen när jag läser vad denne tycker om det här med tiggeri, som tyvärr blir vanligare och vanligare i våra städer. Jag vill givetvis inte heller att människor ska utnyttjas av s.k ligor, men som sagt, det finns en djup tragedi i allt detta och det är just fattigdom!! Många människor även i Sverige har blivit fattiga, så just det, Förbjud fattigdom, förbjud sjukdom, förbjud skörhet, förbjud svaghet! Vilket härligt samhälle vi skulle få! Jubla månne Fredrik och Anders!!!

 3. 2000aldrig skriver:

  Ja. Det är verkligen tragiskt. Och vi tvekade om vi kunde skämta om det. Även om det är uppenbart att vi inte skojar med de fattigaste av fattiga, utan med folk som inte orkar har empati ens med de fattigaste av fattiga. 2000aldrig häpnar med alla empatiska människor som lever i Sverige och undrar; vad fan hände?

 4. Johan skriver:

  Stackars Sjöbobor , vad har de gjort för ont , förutom vara skåningar?

 5. macilane skriver:

  Nej, här föreligger nog ett missförstånd. Vad Kent tänker på är hur han måste leva efter nästa val. Då måste han ju konkurrera med de där mörka, som ber om en slant. Han vill förstås slippa konkurrens i sin kommande tillvaro, eller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s