Tala är silver, Löfven är guld

2000aldrig har sedan ett drygt halvår tillbaka med ett halvslött intresse, ytligt betraktat svensk politik och vi känner oss nu redo att göra en halvbakad analys gällande politisk strategi.

Tala är silver, tiga är guld. Ett gammalt ordspråk som vi aldrig tidigare kunnat förstå oss på. Men vad gäller strategi för att vinna politisk mark bland väljarkåren så är detta ordspråk så självklart att det nästan är en truism.

Juholt insåg inte detta. Han babblade på och varje gång han öppnade kakhålet så sjönk opinionssiffrorna. Reinfeldt höll käften, gnuggade händerna och kammade hem poängen. Sedan tog det slut för Håkan och Stefan Löfven tog över sossarnas roder. Reinfeldt blev nervös och slog dövörat till gentemot sina rådgivare och började prata. Allt Löfven behövde göra var att hålla handen för munnen för att i lika mån kunna vara tyst som för att dölja småleendet. Socialdemokraternas siffror steg och Moderaternas sjönk.

Konklusion: Att vara blind för verkligheten och döv för omvärlden ger inga pluspoäng. Men att stumt invänta andras orala klavertramp är guld värt. Det finns ett annat ordstäv som kan vara värt att minnas som vidare understryker detta politiska faktum; ”Jag säger ingenting, så har jag ingenting sagt”. På så sätt undviker man den annars så uppenbara risken att folk faktiskt förstår vad man menar och tänker…

__________________________________________________________________________________________
Gilla 2000aldrigFacebook och få alla uppdateringar

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Moderaterna, Politik, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Tala är silver, Löfven är guld

  1. Anders skriver:

    Ack så sant och tänk om fler människor kunde gå efter det.
    För övrigt tror jag Juholt var en politisk spion, utsänd av M… 😉

  2. Pingback: Bra opinionsmätningar är bara opinionsmätningar. « essbeck

  3. Nour skriver:

    Klockren bild!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s