Vad är det för likhet mellan en Sverigedemokrat…

.

Vad är det för likhet mellan en Sverigedemokrat och en papegoja?

.

.

Båda går att lära ett begränsat antal fraser. Dessa upprepar de sedan i oändlighet.

.

Detta inlägg publicerades i Främlingsfientlighet, Politik, Sverigedemokraterna och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vad är det för likhet mellan en Sverigedemokrat…

 1. Knapsu skriver:

  Vad är det för skillnad mellan en papegoja och Annie Lööf?
  Papegojan kan lära sig fler fraser.

 2. Info skriver:

  GENUSTAL AV PARTILEDARE

  Jim*ie Åke*son (ursäkta svordomen) höll sitt sommartal i Sölvesborg 11/8. En del av talet, som finns på nätet, behandlade ämnet ”GENUS OCH JÄMSTÄLLDHET”:

  ”Ett annat exempel på en debatt som kapats av det socialliberala etablissemanget är jämställdhetsfrågan, som inte minst påverkar familjepolitiken. Jag beklagar att den borgerliga regeringen har valt att bygga vidare på den verklighetsfrånvända, vänsterorienterade och radikalfeministiska jämställdhetspolitik som lanserades av tidigare vänsterregeringar.

  Ett talande exempel på det här var när den folkpartistiska jämställdhetsministern, Nyamko Sabuni, skrev i Svenska Dagbladet i februari i år, där hon bland annat uttryckte uppfattningen att:

  ”en förälder kan aldrig jämställas med en utbildad förskolepedagog”

  som svar på förslaget om utvecklat vårdnadsbidrag eller så kallad barnomsorgspeng.

  De föräldrar som tror att det bästa för deras barn är att få vara hemma med mamma eller pappa under de första levnadsåren ska alltså inte få göra valet eftersom de – enligt den borgerliga regeringen – är sämre lämpade att ge sina barn omsorg än vad en pedagog är.

  Det är ju nästan så man frågar sig ifall jämställdhetsministern anser att föräldrar överhuvudtaget borde få vara inblandade i uppfostran av sina barn eller om inte staten och de statligt godkända pedagogerna borde gå in och ta över helt och hållet.

  Man hade ju hoppats att den typen av tankegångar skulle ha försvunnit någon gång 1968 eller åtminstone efter Berlinmurens fall…

  Ibland blir det nästan tragikomiskt.

  Som när samma, nyss nämnda, borgerliga jämställdhetsminister i vintras kommenterade den så kallade hen-debatten med orden

  ”det kan vara ett nytt, fräscht grepp för att åstadkomma jämställdhet”.

  Eller som när man läser om att en del av de över 200 miljoner kronor som regeringen har satsat på så kallad jämställdhetsintegrering har använts till projekt där kvinnor har fått lära sig hur man sitter bredbent på en stol eller där deltagarna har fått träna sig i att mentalt byta kön på matsalsbestick…

  Vi har idag en smal och skev debatt som mest handlar om hur många månader i föräldraförsäkringen som ska kvoteras – inte huruvida vi ska ha någon sådan kvotering överhuvudtaget.

  En debatt där våra barns fria lekar problematiseras därför att de då riskerar att leka ´könsstereotypt´.

  I sin strävan att undvika sociala koders tvång har genusvänstern fått med sig liberalerna och resten av det socialliberala etablissemanget i skapandet av nya koder, strukturer och konstruktioner som barn och familjer ska tvingas in i.

  – – –

  Vad är egentligen värst?

  I det ena fallet har vi normer som växt fram baserat på folks vanor. I det andra har vi normer som eliten bestämt åt oss.”

 3. Pingback: En massa intresanta hemliga länkar « skvitts

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s