Almedalsveckan flyttar till Kolmården

Varje år flockas politikerna på Gotland under det som har kommit att kallas Almedalsveckan. Men nu har gotlänningarna fått nog av den oreda som häckande politiker för med sig och det oväsen de ställer till med. Det har börjat höjas röster om skyddsjakt och det har sett mörkt ut för Politicus Sapiens.

Men nu meddelar Kolmården att de kliver in för att rädda situationen. Kolmården tänker relokera politikerna, som ska fångas i stora valnät och transporteras till den berömda djurparken och där placeras i ett eget rovdjurshägn. Eftersom Kolmården ligger avsides så hoppas man att politikernas högljudda lockrop inte ska störa de boende i närområdet.

Problemet med att ha alla i samma hägn är att alla är alfa-hannar och alfa-honor och försöker hela tiden klösa åsikterna ur varandra, säger Kolmårdens politikerexpert Inge Wulf. Inge var djurparkens vargexpert till för bara någon månad sedan då han bytte intresseområde. Men trots att han har haft så kort tid på sig att studera politiker och deras beteende tror han inte själv att det kommer att vara ett problem. -Jag brukar titta på de direktsända riksdagsdebatterna, berättar han stolt för 2000aldrig. Vi undrar tyst för oss själva om det var så han lärde sig om vargar också.

.

.

Men när 2000aldrig pratar med Inge Wulf vill vi ändå ta upp det här med säkerheten. Arbetsskyddsombuden på Kolmården har nämligen protesterat mot djurparkens planer på det nya politikerhägnet. -Äh, det är inget  att bry sig om, svarar Inge. De är bara lite generade över en liten incident som inträffade nyligen. Efter ett litet tag erkänner dock Inge att det finns en liten säkerhetsrisk som är kopplad till parkens planerade nypopulation. Som med så många andra primater har Kolmården uppmärksammat problemet med att politikerna kastar skit på varandra och besökarna. Kolmårdens lösning på problemet är att förse parlamentarikerna med en permanent blöja. -Det blir som en kombination av gångna tiders kyskhetsbälte och en modern blöja, berättar Inge Wulf. -Och jag är den ende som har nyckel, tillägger han och blinkar menande.

De inbrottssäkra blöjorna är dock inte helt okontroversiella eftersom de förvärrar ett redan bekymmersamt tillstånd som uppkommit hos rasen Politicus Sapiens. Ett problem för politikernas fortsatta överlevnad är nämligen att evolutionen gjort att många blivit infertila Därför har Kolmården utarbetat en plan som går ut på att introducera grekiska politiker för att skydda stammen mot inavel. Detta kan bli ett välkommet tillskott i den svenska stammen men helt okomplicerat är det inte. Störst problem är det för en ny underart som uppstått först de senaste åren och kallas bredkäftade albinos. De vägrar nämligen att para sig utanför den egna familjen. Ett annat problem för albinoarten är att deras käft utvecklats så att den nu upptar hela det utrymme där hjärnan normalt skulle sitta.

.

__________________________________________________________________________________________

Gilla 2000aldrigFacebook och få alla uppdateringar

Detta inlägg publicerades i Centerpartiet, Folkpartiet, Främlingsfientlighet, Generell humor, Kristdemokraterna, Miljöpartiet, Moderaterna, Politik, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Almedalsveckan flyttar till Kolmården

 1. E Zimmerman skriver:

  Flytta lobbyveckan till Visingsö!

 2. Gubben skriver:

  Varför ska vi på fastlandet ta allt skit?
  När vi nu lyckat få iväg och samla alla stollar på Gotland – hägna in hela ön, vet ja!

  • 2000aldrig skriver:

   Nja, det känns som en lite för stor yta att offra helt i onödan. Det är mycket roligare för turisterna att ha dem på väldigt små ytor. Det blir mer spännande då.

 3. Tofflan skriver:

  En käft och två öron har ju sin orsak. Det är med bestörtning jag noterar evolutionen med den allt mer sig utbredande käften.
  Kan vi inte placera dem i Skåne? Skåne vill ju ändå inte tillhöra Sverige, så vi kanske gör två flugor på smällen..?

 4. palebird skriver:

  Hahaha! Åh jävlar va bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s