Prinsessdopet och Reinfeldts pungspark

Så var det dags igen för vår sansade och respekterade kvällspress att svämma över av rojalistisk yra. Den här gången fylls löpsedlar och artiklar av fullödig information om dopet av vår nytillkomna prinsessa. Och visst är det stora nyheter att kungahuset nu ska finansieras av produktplacering genom att namna det lilla livet efter en ledande snacks-tillverkare.

Förlåt? Inte det? Estelle!? Estelle. Jaha. Det var ju inte så roligt. Okey, vi får väl backa från det scoopet då.

Den enda klena trösten och den är verkligen mager, är att mitt i överflödet av lösnummersäljande glassighet och medioker journalistik så kan man hitta enstaka komiska pärlor. Vem hade till exempel kunnat ana att Reinfeldt var en så klurig skämtare?

I expressen kunde vi idag läsa att regeringens gåva till Estelle var en bokhylla med 200 barnböcker. Skämtet är kanske inte är så uppenbart för alla, med en gång. Alla är ju inte lika uppmärksamma på livets små giftigheter, eller lika magsura skulle vissa hävda, som vi på 2000aldrig. Men vi förstår nog allt Reinfeldts lilla elaka vink.

Det blir nog desto mer uppenbart om man läser vad han hade totat ihop på gratulationskortet: ”Vår förhoppning är att denna dopgåva kan utgöra grunden för en med tiden långt större samling fängslande och inspirerande böcker – och början på ett livslångt glädjefullt och bildande läsande”

Det måste ju vara årets pungspark på Hans Majestät Konungen!

.

.

.

__________________________________________________________________________________________

Gilla 2000aldrigFacebook och få alla uppdateringar

Detta inlägg publicerades i Kungahuset och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Prinsessdopet och Reinfeldts pungspark

 1. Stefan Andersson skriver:

  ??. Förstod inte det roliga

 2. cickiscorner skriver:

  Ni ska vara outgrundliga, fortsätt med det, snälla!!
  Beträffande Reinfeldts pungspark betvivlar jag starkt att han varken har insikt eller humor för en medveten pungspark!! Det var nog en ren ”lapsus”, eller??

  • 2000aldrig skriver:

   Vi föredrar ibland att inbilla oss att Reinfeldt är en spelevink enkom för att det vore roligare om han var det. Även om vi kanske tycker att han i så fall driver skämtet med de sjukskrivna lite väl långt. Och när man tänker närmare på saken sä är det ju inte vidare sjysst att driva med dyslektiker heller. I synnerhet inte i skrift.

 3. Jag tycker att vi ska följa vår landsfaders fina lilla vink och verkligen se till att vi får både ett litterärt begåvat monster på tronen i framtiden. Det är dags nu. Bra jobbat Reinfeldt!

 4. 2000aldrig skriver:

  Ettt litterärt begåvat monster? Tja, kanske det. Vi kanske skulle utse Ranelid till hennes majestäts privatlärare, guide och rådgivare. Det skulle ju kunna resultera i några billiga komiska poäng för 2000aldrig att utnyttja…. Ingen dum idé där, Vanja! 🙂

  • Nej, inte ettt litterärt monster. Jag skrev ”både ett litterärt…” Vad den andra delen ska bestå av kunde jag inte riktigt komma överrens med mig själv om. Ett litterärt begåvat Ranelidsduplikat på tronen, helt enkelt. Det blir grejer det 🙂

 5. 2000aldrig skriver:

  Hahaha! 🙂 Vi antydde ju att vi inte vilar på hanen när det gäller att få billiga poänger. Vilket skulle bevisas.

 6. eskomedia skriver:

  Reblogged this on Vickepicke bildbloggar and commented:
  Här kan man hitta småroliga poänger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s