Deklarera med oss!

Eftersom Skatteverket har tekniska problem, det går inte att komma fram till deras telefonlinjer pga överbelastning, så har de beslutat att förlänga sista dag för deklaration tills imorgon. Vi har full förståelse för att Skatteverket är helt tagna på sängen. Vem hade väl trott att folk skulle börja ringa dem idag? Sista dagen för deklaration.

Vi på 2000aldrig skulle vilja dra vårt strå till stacken och hjälpa alla er som nu fått en extra dags respit med deklarationen. Vi vill inte bara upprepa alla gamla tips om bästa avdragen du inte får missa, vi vill också få in lite glädje och kreativitet i arbetet.

Steg 1. Samla alla dina vänner. Deklaration är enligt 2000aldrig en gruppaktivitet. Ju fler desto roligare.

Steg 2. Gör en grundlig genomsökning av ditt hem. Leta efter allt som innehåller alkohol. Det spelar ingen roll om det är öl, sprit eller förra årets avslagna maskrosvin. Hittar du dessutom en flaska aceton och en papperskorg är det finemang! Här ska deklareras!

Steg 3. Leta upp alla kvitton från det gångna året. Om du nu hittade en papperskorg så placerar du alla kvitton i papperskorgen.

Steg 4. Häll acteton över dem och tänd på. Du kommer inte att ha nytta av några kvitton i vår deklarationsskola. Dessutom kan eventuella kvitton användas mot dig i en framtida rättegång.

Steg 5. Öppna en öl och njut av den något försenade majbrasan. Visst är det mysigt att deklarera?

Steg 6. Reseavdrag. Du får dra av kostnader för resor till och från jobbet om du färdas med bil, kollektivtrafik, cykel eller sparkstöttting så länge kostnaderna överstiger 9000 kronor. Men du få inte göra några avdrag alls om du går till jobbet. Dumheter säger 2000aldrig. Här gäller det att vara kreativ. Varför inte göra avdrag för en höftledsoperation som i Sverige går på i runda slängar 80 000 riksdaler. Sannolikt har man slitit ut båda höftkulorna så vi drar helt sonika av 160 000 kronor!

Steg 7. Dubbelt boende. Har du inte dubbelt boende? Återigen, här gäller det att vara kreativ. Du har rätt till avdrag för ökade levnadskostnader vid dubbel bosättning. Om du är man så har du sannolikt fått höra att du mer eller mindre bor på krogen. Se där. Äntligen fick vi nytta av nöjet. Eftersom vi på 2000aldrig är män så vet vi sålunda ingenting om kvinnor eller vad de gör när vi inte ser dem. Men på sannskyldigt manschauvinistiskt manér så förutsätter vi att de bor i sina handväskor. En Louis Vuitton går på 322 000 kronor. Man kan alltså konstatera att det lönar sig, om än knappt att vara kvinna när man deklarerar.

Steg 8. Eftersom vi har deklarerat i grupp så gör var och en givetvis avdrag för representation. Visst åt vi väl hummer uppfödd på Belugakaviar? 5 000 kronor där ja. Och till det drack vi ju två stycken magnum Moët & Chandon à 13 990 kronor, inalles 27 980. Som underhållning kom Thåström och sjöng Staten och Kapitalet vilket gick lös på 50 000 och en back öl, alltså 50 320 kronor. Vilket alltså innebär att vi kan göra representationsavdrag på totalt 83 300 kronor.

Steg 9. Man har rätt att göra avdrag för advokat och rättegångskostnader. Efter ha att ha deltagit i vår deklarationsfest så är det rimligt att anta att vissa juridiska omkostnader kommer som ett brev på posten. Bättre att förekomma än förekommas.  Eftersom alla vet att advokater inte lever på fiskbullar och folköl så gör vi därför redan nu ett avdrag  på 275 000 kronor.

Steg 10. Det sista och viktigaste steget som kräver att alla sluter upp är det absolut viktigaste. Ni ska från och med nu nyttja alla telefoner ni har till att ringa Skatteverket. Sannolikt har Skatteverket inte utökat sin telefonikapacitet och om vi alla hjälps åt ska vi nog kunna flytta fram sista deklarationsdag till runt midsommar.

Glad deklaration önskar 2000aldrig!

.
__________________________________________________________________________________________
Gilla 2000aldrigFacebook och få alla uppdateringar

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Ekonomi och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Deklarera med oss!

  1. cickiscorner skriver:

    Haha, tillbaka i gammal god stil ser jag, underbart!!
    Själv försökte jag dra av för utslitna skosulor, men det blev inte populärt!!!
    Heja Thåström!!!

  2. 2000aldrig skriver:

    Tack cickiscorner! Först tänkte vi som du, fast vi ville göra avdrag för utslitna fotsulor. Men så kom vi fram till att det gäller att tänka stort. Det är ju alltid de små fiskarna som hamnar på grillen direkt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s