MADE IN KOREA

Nordkorea valde att idag, fredag den 13:e, skjuta upp sin första ”satellit” i rymden. Satelliten var, enligt Nordkorea, tänkt att övervaka vädret och sända hyllningssånger till Nordkoreas store ledare Kim Jong Un, ut i världsrymden. Efter ungefär 12 mil exploderade raketen. Ingen är gladare än Marsianerna.

Vi på 2000aldrig tror generellt inte på skrock men att skicka upp en raket fredagen den 13:e? Oavsett om raketen bär med sig hyllningssånger eller kärnstridsspetsar så verkar det vara att utmana ödet. Dessutom kommer nu folk som verkligen tror på skrock aldrig mer våga sända upp interkontinentala missiler fredag den 13:e. Jävla Nordkorea!

.

.

Nu tror vi faktiskt inte att anledningen till att raketen störtade var att det var just fredagen den 13:e idag. Vi tror istället att det var en rättmätig hämnd från världens alla barn. Vem minns inte när man som ett litet barn fick en leksaksbil och förväntningarna var så där underbart, naivt stora. När bilen sedan tappade hjulen, dörrarna lossnade och klistermärkena gav kliande eksem så behövde man inte ens vända på bilen för att konstatera att det faktiskt stod ”MADE IN KOREA” i botten.

Så, nu får Kim Jong Un smaka på egen medicin. Han är bara ett förvuxet barn som ser ut som en kåldocka och nu har hans leksak gått sönder. Rätt åt honom!

.

.

Enligt Nordkorea så var raketen absolut inte en del i något missilprogram och den hade definitivt inte syftet att utveckla bärraketen till någon långdistansrobot. Nä, man gjorde det mest på skoj. Och vi på 2000aldrig tror dem. Vi tror å andra sidan även på tomten, tandfén och fred på jorden.

Raketen som kostat 5.8 miljarder kronor flög 12-15 mil och det blir en driftkostnad på i runda slängar 400 miljoner per mil. Det ger lite perspektiv på det svenska bensinpriset. Nu skulle ju Nordkorea istället kunna ha använt pengarna till mat åt sin svältande befolkning, kan många tycka.  Kim Jong Un ansåg däremot att det var osexigt och satsade istället på att försöka skrämma skiten ur resten av världen. Ärligt talat hade nog omvärlden blivit mer chockerad om han hade köpt mat.

Nej du, Kim Jong Un, om du ska ha riktiga kvalitetsleksaker som kan korsa kontinenter och besinningslöst döda allt som kommer i dess väg så får du nog vända dig till USA.

.
__________________________________________________________________________________________
Gilla 2000aldrigFacebook och få alla uppdateringar

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till MADE IN KOREA

 1. Skrämmande likhet mellan Kim Jong Un och kåldockan 😀 Obetalbart! Tack för ett gott skratt 🙂

 2. sticco skriver:

  Det ”sket sig” för Jinge och hans kompisar…..

 3. sticco skriver:

  Du har fel Made in korea! Det var 3;dje försöket. Svenska ”gåslever kommunisterna” slickar såren efter misslyckandet.

  • 2000aldrig skriver:

   Ja och nej. Eftersom de andra gångerna gick rent åt pepparna så var det här ju faktiskt första försöket att verkligen få UPP en satellit. Nu råkade det ju bara bli det tredje dyra fyrverkeriet. Men skam den som ger sig, ingen mat åt folket de närmaste åren heller, det kostar att ligga på topp!

 4. cickiscorner skriver:

  Det är synd att raketen inte var bemannad, med en väl vald person, eller fler!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s