Ingen bortbyting idag

2000aldrig fortsätter att med blandade känslor följa absurditeterna kring det senaste regala äventyret.

Idag kunde den samlade pressen trumpeta ut att den nya prinsessan INTE är en bortbyting. Det känns ju bra att veta. Men hur vet vi detta? Jo, tidigare idag så skedde den så kallade vittnesbekräftelsen, ett dokument med underskrifter och sigill av vittnena, som bekräftar att tronarvingen inte är en bortbyting. Vittnena? Talman Per Westerberg, statsminister Fredrik Reinfeldt, riksmarskalk Svante Lindqvist och överhovmästarinna Alice Trolle-Wachtmeister.

Men nu undrar väl alla nyfikna sinnen: Hur gick det till?

Om inte Reinfeldt har dolda talanger som Sveriges nya DNA-expert, vilket 2000aldrig betvivlar, så måste väl den vittnesbekräftelsen ha gått till på ett mer gammaldags sätt. En okulär besiktning så att säga.

Och för att på ett sanningsenligt sätt kunna betyga att Victoria och Daniels lilla prinsessa inte blivit utbytt mot ett vanligt gement barn så måste de ju rimligtvis varit med hela vägen och alltså bevittnat födelsen! Tanken svindlar, fantasin bågnar och huvuden exploderar!

Vi på 2000aldrig ser framför oss hur Fredrik och Daniel på varsin sida av Victoria ropar käckt uppmuntrande ”Krysta, Vickan, ta iiii!!!” Utan att ha egna politiska preferenser kan vi konstatera att det är tur för Victoria att det inte är Jonas Sjöstedt som är statsminister. Som vänsterpartist och därmed boren motståndare till monarkin hade han nog på bästa Lanefelfdt-vis istället skrikit ”Kniiiiip för fan kvinna, kniiiip!!!”

Men det är väl det enda som är positivt med det här sällskapet för den stackars kronprinsessan. Räck upp handen den kvinna som vill ha Fredrik, Svante, Per och Alice glosögt stirrande under värkar och födsel. Vi har ju dessutom ett helt oskyldigt nytt liv att ta med i beräkningarna. Tänk om det här vore det första du såg i ditt liv:

.

.

.

Om det var något liknande som tilldrog sig under kung Carl Gustafs entré i livet så kan man bättre förstå varför han stammar och svamlar. Men kungen föddes under en tid då det fortfarande skedde tvångssterilisering och man låste in epileptiker på sinnessjukhus. Idag lever vi ju i en förment mer upplyst tid. Psykiatrin har gjort vissa framsteg och nu vet vi hur ett trauma i barndomen kan påverka en person resten av livet.

Så varför utsätta en prinsessa och blivande drottning för denna tortyr? Med tanke på familjen hon ska växa upp i lär hon väl få tillräckligt svårt att kämpa för sina sinnens fulla bruk? Hur stor är risken att hon skulle bli utbytt? Och varför?

Man får väl anta att rädslan och försiktighetsåtgärderna grundar sig i tidigare tråkiga erfarenheter. Det kanske var väldigt vanligt förr att folk smög sig in till den kungliga barnabördssängen och lite kvickt bytte ut en prins mot en skomakarunge? Vilket kanske i så fall skulle kunna förklara varför Albert Einstein sågs smyga omkring slottet vid tiden för vår konungs födelse. Var det kanske så att han ville byta ut en son som bara ärvt skalet utan dess innehåll?

.

Far och son?

__________________________________________________________________________________________
Gilla 2000aldrigFacebook och få alla uppdateringar

Detta inlägg publicerades i Kungahuset och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ingen bortbyting idag

 1. wampiremoon skriver:

  Ja så blev det ju oxå en väldigt snabb förlossning!
  Tur att de 4 var där när det hände för nu lär det stackars barnet aldrig bli sig likt igen!
  Men den här relativitetsteorin ni lanserar om Kungen och Albert… jag får ont i synapsen. 😉

 2. haha, skön bild på kungen o einstein.

 3. Gubben skriver:

  Intressant. Så klart konungen är en bortbyting. Det måste var de där hemska republikanernas verk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s