Melodifestivalen fyller oss

I går kväll bullade 2000aldrig upp för att kunna delta i folkfesten. Ja, ni läser rätt, det är sant. Vi har tröttnat på att alltid vara motvalls, känna oss utanför och att inte förstå vad alla andra talar så lyriskt om. Så vi bestämde oss för att för gilla läget och titta på Melodifestivalen.

2000aldrig har ju ett väldokumenterat innerligt känt motstånd mot festivalen och dess glättiga programledare som slår knut på sig själva när de desperat försöker vara så där precist lagom roliga så att de inte stöter sig med en enda jävel. Det har också varit en gåta för oss varför man lyssnar på musik som bygger på samma lagom-formula. Detta är ju naturligtvis ett problem. För oss. Vi vill ju inte bara stå ut, pina oss igenom ett par lördagstimmar. Nej, vi vill ju kunna känna samma tjusning och glädjepirr som våra vänner, familj och grannar gör.

Efter mycket grunnande över detta dilemma kommer vi fram till att svaret på vårt problem är kemi. Det finns ju faktiskt en gammal beprövad metod att på kemisk väg ändra sinnesstämning.

Vi hinner precis in på Systembolaget där vi inhandlar ett flak Mariestad, en Bombay Saphire, en Absolut Vodka och en Islay Legend. Och en Fernet Branca. För säkerhets skull. Sedan ”lånar” vi ett antal på måfå utvalda piller ur mormors husapotek. Nu vore det väl själva fan om vi inte ska lyckas älska Melodifestivalen.

Det börjar bra. Några timmar innan sändning värmer vi upp med att ömsom skåla, ömsom förfärdiga ett formulär med en mängd rubriker som vi kan använda som grundval för vår egen privata röstning. Naturligtvis finns där rubriker som ”Bästa låt”, ”Bästa framförande” och ”Bästa kläder”. Men vi vore inte 2000aldrig om vi inte också plockar med en röstningskategori som till exempel ”Morgondagens bästa rubrik”, där det alltså gäller att spana in tänkbara ”skandaler” för att gissa vad kvällstidningarna kommer att skriva om påföljande dag. Det väcker stor munterhet i vårt lilla brödraskap när vi fantiserar om hur till exempel Ulrik Munther klämmer Gina Dirawi på rumpan. Eller ännu hellre kanske tvärtom, då kan ju Expressen tuta ut att Gina Dirawi är pedofil!

Vid det här laget är stämningen hög i vår TV-soffa. Det är bara en halvtimme kvar tills Timmen T. Vi är nu övertygade om att vi kommer att lyckas med våra föresatser. Snart är vi ett med hela svenska folket i en enda gemensam festivalyra. Släng dig i väggen, Rio. Skål på dig förresten! Nu är det bara 10 minuter kvar, det är nästan som nyårsafton, känner du det! Skål förresten.

Sedan vaknar vi. Det är söndag förmiddag. Vad fan?! Har vi missat…? Såg du…?

Men skam den som ger sig. Nästa helg försöker vi igen. Då ska vi även lägga till tonartsanalyser och huruvida urringningars påverkan på röstresultat kan mätas i centimeter. Dessutom ska vi avgöra om Rohypnol bäst upplöses i vodka eller whiskey…

__________________________________________________________________________________________

Gilla 2000aldrigFacebook och få alla uppdateringar

Detta inlägg publicerades i Allmänt, TV och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Melodifestivalen fyller oss

 1. Konstigt, jag har samma problem, fattar inget av vad folk pratar om, vilken låt vann, vilken var skit, vilken ful klänning hon hade osv. Håller också med om att det är så dålig musik, säger mig inget! Nu får jag väl en massa människor på mig, men jag är inte rädd på att vara motvalls!! Lever för att vara motvalls, hahaha!

 2. Günter skriver:

  Jag slutar inte att förvånas över att folk ids lyssna på det där dravlet. Själv är jag förskonad sedan min fru tog TV:n, flyttade och lämnade mig ifred. Satte på något radioprogram idag för att det skulle skramla lite och då snackade man om Tralalalafestivalen. Herregud alla låtar låter likadant, Ingen som gör något nytt och det är alltid ett popsnöre som faller de unga flickorna i smaken som vinner. Helst med hängröv ner till knäna. OM de vill vinna så får de väl anpassa sig till den förrådande musikstilen i öst för det är väl där de flesta rösterna finns idag.
  Råhypnol har jag, för övrigt, hört passar bäst med whisky, helst en dyr singel malt minst 15 år på gammal. 🙂

 3. Om jag inte är helt felinformerad har 2000aldrig, uppenbarligen utan egen vetskap om detta, i själva verket kommit på låtskrivarnas egna, till nu väl bevarat hemliga recept till framgång. Dock är det inte mormödrarnas, utan snarare de egna artisternas husapotek som länsas. Och då just denna aktion är med småskrift inskriven i kontrakten, kan artisterna sedan inte klaga ifall de själva blir utan. Facket är visst inkopplat sedan länge, men då låtskrivarna inte kan göra artisterna till kändisar utan sitt (till nyligen som sagt) hemliga recept, hamnar ärendet ständigt i ett moment 22.
  Tanken slår mig att 2000aldrig faktiskt kan vara artisterna till hjälp i problemet, genom att på mormödrarnas bekostnad, skriva dessa mästerverk åt dem. Ni har ju redan vad som krävs.
  Och för att underlätta inför nästa veckas forskning, kan jag genom egen redan utförd sådan, avslöja att Rohypnol löses allra lättast i Absinth.

 4. Gubben skriver:

  KAN INTE HJÄLPAS ATT JAG BLIR MÄKTA IMPONERAD AV DENNA SERIÖSA SATSNING. JAG VILL T.O.M. GÅ SÅ LÅNGT ATT DET ÄR JUST DENNA SOM RÄKNAS. DET ANDRA ELLER VAD DET ÄR ÄR I SAMMANHANGET BÅDE UTAN SAMMANHANG OCH MENING.
  SATSA VIDARE!

 5. wampiremoon skriver:

  Vad tråkigt att ni har gått i koma! Men förståeligt efter förra helgens deltävling. Inget för nybörjare…

  • 2000aldrig skriver:

   Du har så rätt! Det är inget för nybörjare. Men vår tystnad den senaste tiden kan inte skyllas på melodifestivalen. Det bara blir så när halva 2000aldrig är utomlands och andra hälften har åkt på en ögonåkomma som kräver solglasögon inomhus. Men vi lovar att komma tillbaka. Med vengeance! Redan idag ska vi slå blint omkring oss..! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s