Länge leve Reinfeldt…

Apropå Reinfeldts förslag till höjd pensionsålder och möjligheten
att omskola sig…

.

__________________________________________________________________________________________
Gilla 2000aldrigFacebook och få alla uppdateringar

Detta inlägg publicerades i Moderaterna, Politik och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Länge leve Reinfeldt…

 1. kari fribacken skriver:

  stackarn snackar om förnyelse men det blir bara tillbaka gång alla vet vad högern står i pensionsfrågan bara att blicka bakåt

 2. zigge1083 skriver:

  Vad jag inte riktigt förstår, är faktiskt hur denna landsförrädare kan få så mycket röster i ett val?
  Jag har samtidigt fått en massa svar, hur diktatorer i tredje världen kan föra sina befolkningar bakom ryggen på ett så enkelt sätt.

 3. Erik skriver:

  Är folk verkligen så dumma att de inte begriper att vi måste arbeta längre om vi lever längre?

  • A.N. skriver:

   Det beror på om man har pengar eller inte…dom som har, kan fixa vård och pension ändå…det kan inte alla. Alla lever dessutom inte så länge…
   Och som alla känner till så anställer ingen arbetsgivare någon över 50 år…det blir en intressant situation om man blir utan jobb när man är tex. 60 år gammal

  • Carina-Fina skriver:

   Finns det vetenskaplig bevisning för att alla ska leva till hundra år, som statsministern sa?
   Vad vet du själv om vår livslängd på sikt?
   Och då menar jag VET.

   • Vahns skriver:

    Medellivslängden på män idag är 78 år. Och ska de arbeta tills de blir 75, finns det inte så många månader att njuta utav.
    Detta förslag är orimligt, Men misstänker starkt varför,
    Pengarna i statskassan är snart slut.
    Statens betalningar gav i januari ett underskott på 14,6 miljarder kronor, vilket var 12,2 miljarder kronor mer än beräknat, enligt Riksgälden.
    Statsskulden uppgick den 31 januari till 1 135 miljarder kronor

 4. wampiremoon skriver:

  Pension..när? 2000aldrig! 😉

 5. anders widegren skriver:

  Är någon förvånad?Vi har en högerregering!Det enda de önskar är en svag stat och oerhört rika medborgare.Det enda felet är att de rika utgör tio procent av befolkningen och resten skall fortsätta föda dessa parasiter i mänsklig skepnad.Det är signifikativt för parasiter de är oerhört glupska och ser endast till stunden, vad som händer efter bryr de sig inte om.Är vi på väg mot en ny totalutvandring från Sverige p.g.a svält och elände liksom under den tidigare högerperioden i Sverige?Vart skall vi då emigrera?

 6. anders widegren skriver:

  Erik,du är inte byggjobbare,eller hur?

 7. thorbjörn Falk skriver:

  Glöm inte att sossen Nuder såg de äldre som ett köttberg och själv tyckte att vi skulle jobba längre. Men det gällde naturkligtvis inte honom själv eller andra politiker som kan sluta vid 40 om man heter Messing eller liknande.

 8. Pingback: Hemimammas tankar – Går du också på Reinfeldts bluff, eller har du också en mammas instinkt?? « HEMIMAMMA – Brinner för en grön värld med ett rött hjärta och lever livet i närhet med döden!

 9. John skriver:

  Räcker inte pengarna pensionerna så måste man dra ned på andra utgifter, och staten måste då också öka sina inkomster. Staten sitter på ett enormt kapital och det som fattas är duktiga välutbildade företagsledare. Sedan är det bara att starta nya lönsamma företag och ge sig ut i konkurransen som alla privata företag får göra. Staten måste också visa ansvar och dra in pengar, inte bara genom skatter. Världen är stor och möjligheterna många, men då måste man agera om det ska hända något.
  Sverige blöder ut pengar och stor del går utomlands och till allt annat än till Svenska folket. Kriminaliteten är skrämmande med ökande maffiaverksamhet och gängkrig. Dags att gå ur EU och ta tillbaka gränskontrollerna och bli mer patriotiska innan det är försent.

  • Vahns skriver:

   Som jag svarade Carina-Fina:

   Oväntat stort underskott för staten
   Statens betalningar gav i januari ett underskott på 14,6 miljarder kronor, vilket var 12,2 miljarder kronor mer än beräknat, enligt Riksgälden.
   ”De största avvikelserna rör återbetalningar av skatt, medlemsavgiften till EU och räntor på statsskulden”, skriver Riksgälden i ett pressmeddelande.
   Statsskulden uppgick den 31 januari till 1 135 miljarder kronor
   http://www.dn.se/ekonomi/ovantat-stort-underskott-for-staten
   Publicerad 2012-02-07 09:39

 10. Ramlert skriver:

  Har ni ens tittat på intervjun med Reinfeldt eller läser ni bara på aftonbladet? Pinsamt att vara svensk när man ser hur lättpåverkade de är av propaganda. Reinfeldt vill ta bort den lag som tvingar arbetsgivare att sparka den som fyller 67år och göra det möjligt att stanna kvar om man vill och känner för det.

  Redan idag kan man gå i pension nästan när man vill, men går du när du är 70 lär du få 3ggr så mycket utbetalt i månaden än om du går när du är 50. Är det så konstigt? Alla kan inte gå i pension med 50k i mån när de är 35 även om många säkert önskar det. Du kan inte få mer tillbaka från systemet än du betalt in.

  Idag börjar många inte jobba förrän de är 25-30 p.g.a. studier, förr började man när var 15. Där har du egentligen automatsikt skjutit upp din pension 10-15 år. Alternativt så sänker du din pension med 30%. Välj själv.

  Snälla läs på om förslaget innan ni kommer med fler dumma kommentarer!!!

  • Dorit skriver:

   Kunde inte sagt det bättre själv!! Är så trött på folk som bara läser rubriker och ”debatterar” utefter dem…

 11. Birgitta Fredén skriver:

  Måtte vi slippa denna Fredrick Reinfurer samt hans reinfurerein Filippa vid valet 2014.
  De jagar lytta och halta som en annan f”urer jagade judar en gång i tiden. I Fredriks bok ”det sovande folket” skriver han citat ”inget bidrag över svältgränsen kommer att utbetalas i ett moderat Sverige”.
  Detta är ju ett uttalande från en grottmänniska som hårt kramar sina egna tillgångar och förmåner. Det var länge sedan vi levde i ett samhälle där man behövde gå på gatan och tigga eller ha ett, två, tre eller flera jobb för att överleva dagen. Dit är vi på väg med alliansen.VAKNA!!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s