”Så mycket bättre” valsystem

Vi på 2000aldrig har lovat att återkomma med uppslag till TV-program eftersom vi anser att utbudet av bra TV är tämligen anorektiskt. Nu har vi en genial idé som vi gärna ser förverkligad då vi är övertygade om att programmet skulle nå historiska och internationella höjder.

Konceptet är en kombination av riksdagsvalet 2014, ”Expedition Robinson” samt ”Så mycket bättre”, ett av de få tv-program vi faktiskt inte känt oss nödsakade att håna. Har vi klämt skallen? Ja, sannolikt men det hör inte hit.

Idén är alltså att vi skeppar landets alla toppolitiker till en tropisk öde ö där de får klara sig utan traktamente och representationsmiddagar. Redan där tror vi att vi har vunnit många tittares sympati. Och visst vore det spännande att följa Hägglund och Lööf i jakten på mat, se hur det går med Jonas Sjöstedts försök till paktbildningar och hur Reinfeldt tacklar tropiska sjukdomar utan den gratis sjukvård som alla rikspolitiker vanligtvis har tillgång till? Och hur ska Åkesson hantera det faktum att han nu är en invandrare?

.

.

För att spetsa till det ytterligare lägger vi in ett moment från ”Så mycket bättre”, detta geniala program där artister tolkar varandras låtar. Vi har låtit detta inspirera oss till att ge våra toppolitiker chansen att tolka varandras politik. Visst skulle det exempelvis vara intressant att höra Moderaterna tolka Vänsterpartiets ”6 timmars arbetsdag”? Den nya versionen skulle sannolikt bli ”6 dagars arbetsvecka”. Hur spännande skulle det inte vara att se Sverigedemokraternas tolkning av Socialdemokraternas valparoll ”Alla ska med”? Det är väl ingen vågad gissning att det blir ”Alla ska ut!”. Miljöpartiet som inte var riktigt vakna när programidén presenterades misstolkar Moderaternas ”Det ska löna sig bättre att arbeta” med ”Ekologiska morötter åt folket” 

I avslutningsavsnittet  ställer vi alla politiker som inte blivit utröstade på stockar i en flod fylld av pirayor. De som inte klarar att hålla sina vallöften faller en efter en offer för sin egen politik och blir fiskmat. Den partiledare som står kvar längst blir regeringsbildare. Risken är väl bara att Sverige kommer att ledas av Pensionärspartiet baserat på att rullatorn fastnat på stocken. Därmed lär väl också Juholts förslag att ”Alla har rätt till mobil” förändras till ”Alla har rätt till permobil”.

__________________________________________________________________________________________
Gilla 2000aldrigFacebook och få alla uppdateringar

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Centerpartiet, Folkpartiet, Främlingsfientlighet, Kristdemokraterna, Miljöpartiet, Moderaterna, Politik, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna, TV, Vänsterpartiet och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till ”Så mycket bättre” valsystem

  1. Tofflan skriver:

    Jag tycker att det är en helt lysande programidé! Själv skissar jag på ett program som jag tänkte döpa till ”Bonde söker mamma i Ullared”, jag tror att det skulle få stor genomslagskraft bland soffpotatisarna i vårt land.

  2. tant gredelin skriver:

    Genialt! Men varför en tropisk öde ö? Varför inte något i Antarktis, det skulle kanske vara jobbigare med kyla?

  3. Gubben skriver:

    Strålande! Men är det inte lite elakt mot fisken?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s