Chockerande avslöjande om Juholtaffären

Juholt var en spionrobot

2000aldrig kan som första media avslöja att Juholt i själva verket var en robot, planterad av Alliansen i det socialdemokratiska partiet!

.

Projektet startade för flera år sedan och avsikten var att bygga en exakt kopia av Göran Persson som sedan skulle sändas in för att skapa kaos och förvirring hos Socialdemokraterna. Men arbetet med att skapa cyborgen, eller cyborgaren som Reinfeldt skämtsamt kallade den, tog längre tid än man trott. Göran Persson hann avgå innan Terminator Persson var klar. Detta föranledde givetvis ett krismöte hemma hos Maud Olofsson, eftersom Reinfeldt har en fetisch för lukten av nybakat. Göran Hägglund som hade varit ansvarig för att skapa delar av styrelektroniken klagade på teknikens begränsningar.

.
– Tekniken är så förbannat, förlåt gudsförgätet, skrymmande! Vi behöver en cyborgkropp lika stor som Göran Persson för att få plats med allt men då sabbar Socialdemokraterna allt genom att tillsätta… en kvinna! Satan!

.
Reinfeldt klappade tröstande på Hägglunds huvud.

.
– Lugna ner dig, det kommer aldrig att hålla med en kvinna. Det blir snart en man igen ska du se.
– Vad menar du med det? ville Maud förnärmat veta.
– Va? Eh.., nä, jag menar bara…
– Kvinnan tige i församlingen! föreslog Hägglund hjälpsamt.
– Nej, inte det. Fan också. Jag menar bara att… Äsch, du vet ju hur sossarna är Maud. De är ju så förbannat konservativa…

.
Jan Björklund, som sin vana trogen hade hållit sig i bakgrunden skakade på huvudet.

.
– Vad spelar det för roll? Även om de får en manlig partiledare i framtiden så har vi ju byggt den här roboten att likna Göran Persson och han är ju inte lik nån…
– Vi kommer att bli avslöjade direkt! Han är ju stor som en Saab! sa Maud Olofsson som fortfarande var sur.

.
Reinfeldt kliade sig i huvudet till det blev röda märken på skalpen. Sedan sken han upp!

.
– Heureka!
– Vad betyder det? undrade Hägglund som misstänkte något ogudaktigt.
– Jag har en idé! Vi väljer ut någon socialdemokrat som inget vet vem han är, som ingen skulle sakna men som är lika stor som Persson. Sedan gör vi några smärre justeringar på Cyborgen och lanserar honom som nästa socialdemokratiska partiledare. Och sedan ställer vi till med ett rent helvete!

.
Alla blev med ens mycket upprymda inför möjligheten att kunna busa med Socialdemokraterna, utom möjligen Hägglund som ville att Reinfeldt först skulle ta tillbaka det där med helvetet.. Men till sist mjuknade även han.

.
– Det skulle ge oss lite mer tid att jobba med styrkretsarna och kommunikationen. Det krävs en väldig massa antenner för att få tillräckligt bra räckvidd och vi har haft lite problem med var vi ska dölja dem.
– Kan man inte montera in antenner i en extra tand? undrade Björklund.

.
De andra tittade på honom för att utröna om han skämtade, vilket han olyckligtvis inte gjorde.

.

– Vi löser det där vartefter. Nu har vi massor att göra, till att börja med att hitta en lämplig kandidat. Låt oss sätta igång! Reinfeldt gnuggade ivrigt sina händer.

.
Sagt och gjort. Man letade i hemlighet land och rike runt efter en socialdemokrat som passade kriterierna och valet föll på en riksdagsledamot från Oskarshamn. Arbetet med att förfärdiga en robotkopia var i full gång. Cyborgens arbetsnamn blev S-2011-J. Socialdemokraten som valts ut hade dessutom en detalj i sitt utseende som gav Hägglund en genial idé som skulle lösa problemet med antennernas placering. Man ytmonterade dem helt enkelt under näsan. Men när slutresultatet presenterades för Reinfeldt blev han plötsligt rasande:

.
– Vem fan har satt en sopborste under näsan på min cyborg!?
– M-men han ser ju ut så.., i verkligheten…
– Vad fan säger du? Du skämtar?!

.
Det socialdemokratiska patriarkatets kvarnar malde ovanligt snabbt, Mona Sahlin puttades över ättestupan och äntligen var dagen här då Alliansen kunde sätta sin plan i verket. I mars 2011 lyckades så Alliansen plantera S-2011-J som partiledare för Socialdemokraterna och Fredrik Reinfeldts glädje visste inga gränser. Vid S-2011-J´s första framträdande studsade Reinfeldt i eufori likt en biljardboll på ett marmorgolv. Det slutade med att han stukade foten.


Hans kommentar under skrattanfallet som följde var:

.
– Det är ett litet offer att stuka foten om vi kan bryta sönder Socialdemokraterna!

.
Till en början fungerade planen felfritt och man lät S-2011-J göra uttalanden som förvirrade alla, man fick den att tala emot sig själv och skapa allmän oreda i partiet. När man styrde den att fylla i fel på en blankett om bostadsbidrag fnittrade Maud Olofsson okontrollerat och skrek:

.
– Så roligt har jag inte haft sedan vi hade gruppsex i min badtunna!

.

Början till slutet kom när Reinfeldt på fyllan började styra S-2011-J. Måttfullhet har ju aldrig varit hans starka sida, ens i nyktert tillstånd. I ett tillstånd av delirium sluddrade han:

.
– Vilken hit det vore om han drog ner på A-kassan… skuggbudget… Ha, ha! Vi ska göra Socialdemokraterna till en skugga av sitt forna jag! Vi ska detronisera dem *hick* De ska bli min lilla knähund… Fan, man skulle kanske få honom att säga att han är kommunist! Nej, det kanske är uttjatat…

.
Reinfeldts idéer blev vildare och vildare och trots att Socialdemokraternas opinionssiffror redan liknade en störtloppsbacke lät han S-2011-J fullkomligt löpa amok. Detta gjorde givetvis att många Socialdemokrater började fatta misstankar, även om Ylva Johansson som var den första att ana oråd blev utpekad som femtekolonnare.

.
Början till slutet kom efter att Reinfeldt drabbades av solsting när han reste med S-2011-J till varmare länder. Han fick då den ”geniala” idén att roboten skulle ge Socialdemokraterna nådastöten på Folk och Försvar.

.
– Min skapelse ska dra ner Socialdemokraterna i avgrunden! Muahahahaha…

.
Det var till slut Alliansens oförsiktighet som blev deras fall. Annie Lööf glömde fjärrkontrollen till S-2011-J i handväskan på Café Opera och Per Nuder fick tag på den när han letade efter mascara.


Det var alltså Per Nuder som till slut satte stopp för detta practical joke, han hade nu kontroll över roboten och fick S-2011-J att annonsera sin avgång.

.
Nu undrar man ju hur det ska gå med den ”riktige” Juholts karriär? Kommer han att kanske skriva en memoar, ”I skuggan av mig själv”? Eller är han hänvisad till en framtid som deltagare i dokusåpor och Dobidoo? Men den största frågan man ställer sig efter allt detta ståhej är väl ändå hur många cyborger som fortfarande huserar i Sveriges riksdag?

__________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________

Gilla 2000aldrigFacebook och få alla uppdateringar

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Centerpartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna, Moderaterna, Politik, Socialdemokraterna och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Chockerande avslöjande om Juholtaffären

 1. Tycko skriver:

  Kryp tillbaks till under den sten du kom i från, för det här var det sämsta man sett någongång!

  • 2000aldrig skriver:

   Förlåt Tycko! Vi förstår på ditt eleganta sätt att uttrycka dig att du är en person med litterära ambitioner och kvaliteter, så vi vill be om ursäkt för att vi besvärade dig med våra taffligheter.

 2. Adversus skriver:

  Jag tycker det var ett oerhört roligt kåseri. Skulle passa i blandaren eller på studentkarneval. Gör om den till animerade film i samma stil som Southpark och lägg ut den på youtube.

  • 2000aldrig skriver:

   Stort tack! Tyvärr saknar vi en del kompetenser på 2000aldrig och animatör är en av dem, annars är idén strålande. Tyvärr är vi dessutom usla på att rita och teckna så vi får förlitra oss till Photoshops oädla konst 🙂

 3. Frippe skriver:

  Tycko – givet vad du tycker så känns det som om du känner till alla de stenarna.

  Bra och kul skrivet!

 4. Maja skriver:

  ruggigt, men kul!

 5. susanna svensson skriver:

  Kul skrivet men jag hade nog formulerat det lite annorlunda. Juholt far ju faktiskt på gång kraftigt veckan innan bostadsaffären som senare visade sig bero på slarvig källkoll av aftonbladet. Expressen hade rubriker om att Rheinfeldt hukade inför S höga opinionssiffror. Jag hade formulerat sagan som att alliansen skräckslaget såg roboten löpa amok och först i början av oktober lyckades få fjärrkontrollen att fungera.

 6. Pingback: Juholtaffären, chockerande avslöjanden! « skvitts

 7. skvitt skriver:

  Jag länkade hit i mitt senaste inlägg, för om folk är så korkade att de läser min blogg ska de ändå ges en chans att ta sig därifrån!
  http://skvitts.wordpress.com/2012/01/23/juholtaffaren-chockerande-avslojanden/
  Och så delar jag det på FB också.

  /Skvitt

 8. skvitt skriver:

  Ännu mera grattis. Nu ligger du på första plats: http://botd.wordpress.com/growing-blogs/?lang=sv
  /Skvitt

  • 2000aldrig skriver:

   Tackar! Det är roligt att vara på topp! Fast i svarande stund är vi förstås på 65:e plats. Det går undan i bloggosfären. Att hålla sig på en en bit över 1000 läsningar varje dag låter sig inte göras så lätt för en blogg som drivs ideellt. Så vi är innerligt glada för våra återkommande läsare! 🙂

 9. Tofflan skriver:

  Jag skrattar så jag nästan dööööööör!!!!!:lol: Lysande skrivet!!!

 10. Stefan skriver:

  hahaha mkt bra skrivet! Läskigt att jag nästan kan tro på det oxå…

  • 2000aldrig skriver:

   Tack Stefan! Du har rätt, det är läskigt. 🙂 Summan av kardemumman är väl att alla ”skandaler” (Sveriges mest missbrukade ord) runt Juholt, nog har varit en ren mardröm för Socialdemokraterna medan det säkert varit som en våt dröm för Alliansen. För framtiden hoppas vi på en frisk POLITISK debatt i vårt land eftersom det är grunden för för alla fungerande demokratier. Även om, med detta sagt, 2000aldrig håller sig utanför debatter. Vår uppgift är narrens, vi försöker bara göra oss roliga över allt som händer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s