BH-storlek och jämlikhet

Butikskedjan Change, som säljer damunderkläder, stäms för diskriminering. Anledningen är att de tvingat personalen presentera sin BH-storlek på namnskylten. Syftet ska ha varit att ge service och vägledning åt kunderna.

Vi på 2000aldrig ser det hela inte bara som absurdt utan också ytterst ojämlikt.  Service är givetvis bra men då bör alla kunna få samma service. Vore det inte i så fall ett ytterst rimligt krav att politiker tvingas tatuera in sitt EQ i pannan? Vi friskar förresten upp minnet med en enkel definition av EQ:

”EQ, även benämnt social kompetens, är ett mått på en persons förmåga när det gäller att kunna handskas med egna och andras känslor, vara empatisk och se saker ur andras perspektiv.”

.

.

Förmodligen anser många att man i så fall bör ta steget fullt ut och tatuera in politikernas IQ men det ser vi på 2000aldrig som ett rent hån. Mot väljarna som, uppenbarligen i blindo, valt de nu sittande politikerna…

__________________________________________________________________________________________
2000aldrig finns även på Facebook, tryck ”gilla” och få alla uppdateringar

Detta inlägg publicerades i Centerpartiet, Folkpartiet, Generell humor, Kristdemokraterna, Miljöpartiet, Moderaterna, Politik, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till BH-storlek och jämlikhet

 1. wampiremoon skriver:

  Nu tycker jag ni framställer Hägglund lite väl vacker i sitt nya förklarande skenskägg!

 2. Danne skriver:

  Jaha! Så EQ är en funktion av antalet followers man har! Okej, så om Kristendomen har runt 2,1 miljarder följare och Jesus (eller missförstår jag nått?) har ett EQ på 134 innebär det att alla andra har ungefär exakt 0 EQ om vi avrundar till närmaste hundradel?

  • 2000aldrig skriver:

   Nja, nu spårade nog budskapet ur som ett SJ-tåg i snöstorm. Jesus var bara med som referens, han kan bytas ut mot annan valfri fiktiv eller verklig figur med empati. Gärna någon som inte rycker vingar av flugor, armar av barn eller kastar åldringar åt vargen.

 3. Tofflan skriver:

  Tur att det inte var IQ för då hade Juholt fått lite väl högt av er.

 4. Pingback: Angående klädesbutiken Change där anställda ska ha namnskyltar med BH-storleken angiven. « Seriedagboken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s