Världen går under 2012!

Domedagsprofeter har funnits så länge som det har funnits idioter. Oftast är det religiösa galningar som har tutat i sitt horn och proklamerat att ”Världen går under! Vakna syndare, ty Världen går under!” Ibland har det varit andra förståsigpåare som under någon märklig pseudovetenskaplig förevändning sett jordens undergång och dessutom kunnat datera den. De har också varit galna, mest i största allmänhet så där.

2000aldrig vet väldigt lite om domedagsprofetior, det måste erkännas. Men en sak tycker vi att vi kan se som ett genomgående tema. Det har oftast slutat illa för de profeter som förkunnat att världen går under. I alla fall för de som har sett ett datum för själva händelsen.

De som föregått dagens galningar har alla en sak gemensamt. De har haft fel. Och den nesan måste vara svår att leva med. Om man har ställt sig på barrikaderna, skrikit och hoppat upp och ner i iver att få förkunna: ”I morgon går världen under! Alla ska brinna i en kosmisk explosion! Syndare, förbättren eder!”, då har man gjort ett statement som heter duga. Om man dessutom samlat på sig en skock som tror på en och som alla förbereder sig på den yttersta dagen, ber och gråter och bävar.., då vill det till att man kan backa upp sina siarförmågor. Men så kommer då morgondagen. Och inget händer! Vad nu? Oops! Röda kinder, någon? Sedan finns det ju de som kanske förutsett skammen av den möjliga fadäsen och tar livet av sig själv och hela sin församling. Men det känns inte rimligt att säga att de är smartare…

Idag finns det de som med absolut övertygelse hävdar att vi kan förvänta oss alltings slut i år. Varför? För att mayaindianernas kalender tar slut den 21 december 2012. Och inför ett sådant ovedersägligt vetenskapligt bevis på jordens undergång måste man ju vika sig.

Men nu gäller det att inte hänga läpp för det. Man ska ju alltid se till det positiva, sägs det ju. Tummen upp och stiff upperlip. Så 2000aldrig tänkte lista några saker som kanske får er att må bättre och tänka att det kanske inte är så tokigt ändå att världen går under:

.

 • Vi som är medelålders nu behöver inte bli vårdade av Carema om 30-40 år.

___

.

.

.

.

.

.

 • Svenska Hollywoodfruar. Nog sagt.

.

.

.

.

.

___

 • Vi slipper se Ättestupan återinföras i Sverige.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 • Vi behöver inte stressa för att komma i form till beach 2013.

.

.

.

.

.

 • Vi behöver aldrig igen få magsår av julklappshysterin.

.

.

.

.

.

.

 • En enda melodifestival till och sen är det över!

.

.

.

.

.

.

Nu hoppas vi att ni mår lite bättre. Att världen går under är kanske inget att vara ledsen för. Det kunde ha varit värre. Låt oss ta varandra i hand och förena oss i en sång:

.

__________________________________________________________________________________________
Gilla 2000aldrigFacebook och få alla uppdateringar

Detta inlägg publicerades i Allmänt, Generell humor, Moderaterna, Politik, Religion, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Världen går under 2012!

 1. Tack, nu känns det MYCKET bättre 🙂
  Men lysande och tänkvärt som alltid.

 2. 2000aldrig skriver:

  Tack! Vi gör allt för att våra läsare ska må, om inte bra så i alla fall annorlunda 🙂

 3. Pingback: Världen går under 2012! | MyPress.SE - Universal News Agency

 4. Fredrik skriver:

  Bland det dåligaste jag läst från en normal individ, är du medvetent om att du lever i förnekelse.

 5. iuooui skriver:

  jag tror på jorden går under….och om den inte gör de….så är det här livet meningslöst….för den här jorden är förjävlig…hatar den här jorden….alla individer är knäppa i huvudet…men ajja! xP

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s