Jonas Sjöstedt är inte trovärdig

Skulle du vilja bli klippt av en frisör som själv har rufsigt, stripigt och fett hår? Troligtvis inte. Vem går till en restaurang där kocken är utmärglad, på gränsen till anorektisk? Väldigt få. Vem skulle välja att flyga med alkoholiserade piloter? British Airways passagerare, men det hör inte hit.

Det handlar alltså om förtroende och trovärdighet. Man känner förtroende för en välklippt frisör som är gay. En överviktig kock ger med sin hydda ett löfte om god mat. En full pilot i terminalen ger dig tid att byta resplaner. Redan här straffar Jonas Sjöstedt ut sig. Hans trovärdighet som politiker är noll, han ser ju inte ut som en skrupelfri lögnare. Nej, här krävs krafttag från en stylist!

Att Jonas Sjöstedt inte är klädd i säck och aska, saknar palestinasjal om halsen tillika en hammare och skära i bakfickan, inte doftar av hasch och unket vin, har blåa ögon istället för rödsprängda gör sammantaget att ingen av hans politiska motståndare lär ta honom på allvar. Skärpning Vänsterpartiet!

Man ska dock inte underskatta Jonas förmåga till skärpa och kontroverser. Redan i sitt tacktal efter att ha blivit vald till partiledare för Vänsterpartiet visade han prov på slagkraftig ironi, även om få sannolikt uppfattade den. Han tackade nämligen särskilt Lars Ohly för att han lagt en god grund för V att växa. Ja, när man dragit något till botten är ju den enda vägen upp.

Nej, vi får hoppas att Jonas Sjöstedt växer in i kostymen som partiledare och visar upp ett galleri av skelett i garderoben annars är han sannolikt död som politiker. För det är väl lika bra att säga som det är, om man inte kan imitera en lustig liten hundvalp som Reinfeldt gör, så är en bra skandal det bästa sättet att synas. Och synas måste man för att höras. 2000aldrig har den senaste tiden analyserat den synlighet Vänsterpartiet haft i den politiska debatten under 2011 och funnit att partiets profil sticker ut lika mycket som en mupp skulle göra i en sjuttiotals-tapet.

Sveriges stora källa till god och relevant journalistik – Aftonbladet – har gjort ett tappert försök att leta skelett men har hittills bara funnit ett muslik genom det stora avslöjandet att Jonas bor på Östermalm. Skärpning Aftonbladet, bättre kan ni!

__________________________________________________________________________________________

Gilla 2000aldrigFacebook och få alla uppdateringar

Detta inlägg publicerades i Moderaterna, Politik, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Jonas Sjöstedt är inte trovärdig

 1. Pingback: Jonas Sjöstedt är inte trovärdig | MyPress.SE - Universal News Agency

 2. Torsten Hober skriver:

  Så länge Jonas Sjöstedt inte tar kraftigt avstånd från den totalitära kommunismen ,är han inte trovärdig! Allt för många inom kommunistiska -vänsterpartiet har uppträtt i fårakläder,Ex.vis Lars Ohly , C.H Hermansson . m. fl.

  • 2000aldrig skriver:

   Ja, det där med kläder är ett aber oavsett om det är fårakläder eller kejsarens nya kläder. Visst, Jonas Sjöstedt ser till viss del ut som hämtad från ett pojkband men vi åtminstone vi på 2000aldrig föredrar nog att hans klädedräkt skyler stora delar av hans lekamen.

 3. Christoffer skriver:

  Rätt kul skrivet 🙂

  Måste påpeka iofs att dom nivåerna som V låg på under Schyman var ovanligt höga för partiet. V brukar lika runt 5-6%, det är där de legat som oftast enda sedan 20talet.

  Med vissa toppar och dalar, givetvis.

  • 2000aldrig skriver:

   Tack! Jodå, visst hanterar vi fakta lite som vi behagar men det är det som är det fina med satir, man är inte tvungen att tala sanning hela tiden, det räcker med att det är sannolikt. Lite jämförbart med Expressen och Aftonbladets journalistik faktiskt, med den skillnaden att vi på 2000aldrig nog anser att de borde vara lite mera noggranna att söka sanningen.

 4. BBGBG skriver:

  Trovärdiget, hit eller dit…
  Ohly erkände ju, ärligt och uppriktigt, att han är kommunist, så han är väl trovärdig om nån…Ang. JS., så är det mycket mindre trovärdigt när detta vänsterparti, nu väljer en klok och till synes vettig ledare, denne JS. Hur går det ihop?
  Det är lika obegripligt, som att den populäre landshövdingen i V. Götaland är vänsterpartist…

 5. christin sandberg skriver:

  Hoppas att denne till synes kloke och vettige ledare kan vända V:s dåliga siffror. Jag tycker att det behövs att starkt vänsterparti i vårt land! Som sagt, det är trångt i mittfåran i svensk politik.
  Jag ger Jonas en chans i alla fall, sen får jag se hur det går, jag gillar honom.
  2000aldrig är som vanligt lysande!

 6. Gubben skriver:

  Men nog är det lite bättre med silverbestick än hammare och skära… Jo jo, jag vet! Det är ju inte så mycket Vänster över vita dukar och bra bordsskick men man kan ju alltid hoppas att karln stoppar kniven i mun…

 7. Pettersson skriver:

  Jonas är lika trovärdig som Ohly. Dvs. inte allas, läs om kommunisten i New York…

  http://petterssons.bloggsida.se/politik/kommunisten-i-new-york

 8. Viba skriver:

  Kul skrivet och det finns faktiskt en poäng i att intresset för lik i garderoben och större eller mindre skandaler är mycket, mycket mer intressanta för medier än politiska ställningstaganden.. Ser fram mot ytterligare analyser och fördjupningar av den svenska politiken… ; )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s