Öst ur Sverigedemokraternas visdomskälla

SD-kvinna: ”För mig är neger en neger”

-Det ska ju inte vara ett skällsord att bli kallad neger. Det finns ju den röda rasen, den gula rasen och jag är ju av ett vitt ursprung. En neger är en neger, inget nedsättande, menar Annika Rydh, Sverigedemokratisk lokalpolitiker i Älmhult.

Vi på 2000aldrig har valt att förutsätta att Annika Rydh mycket väl vet att ordet i fråga av de flesta uppfattas förolämpande. I synnerhet som det oftast används i nedvärderande syfte. Så vi kan inte låta bli att undra varför det är så viktigt för Annika att få fortsätta att använda ordet. Så viktigt faktiskt, att hon till och med anstränger sig att försöka göra det till politiskt korrekt?

2000aldrig tror sig veta svaret på frågan. Men vi vill ju inte skriva någon på näsan. En sak vet vi i alla fall helt säkert.

Ett dumarsel är ett dumarsel,  Annika.

Vi på 2000aldrig har gjort några små iakttagelser i samband med detta Negergate:

1. När vi Googlade efter en bild på Annika hittade vi istället en bild på en blomma. Inte så uppseendeväckande i sig eftersom Annika själv är vacker som en blomma. Den exakta artbestämningen på blomman lämnar vi därhän. Det var alltså en bild som Annika tävlade med i för att vinna en matkasse, inte heller detta uppseendeväckande, det som fångade vår uppmärksamhet var att bildtexten var ”Det blommar på Rhodos”.

Frågan som väcktes i vårt sinne var hur en person som tillhör ett parti som anser att folk bör stanna i det land och den kultur där de är födda väljer att resa… utomlands. SD har ju även uttalat ”krav på invandrares anpassning och assimilering till det svenska samhället”. Nu ska vi ju inte döma Annika på förhand, det är ju faktiskt fullt möjligt att hon på sin resa till Rhodos lärde sig Grekiska och anpassade sig till den grekiska kulturen.

2. Efter att den omfattande fasadrenoveringen och det illusionistiska tricket att tona ner nationalismen på SD’s landsdagar kan man anta att Jimmie Åkesson var måttligt imponerad av Annikas tramp i klaverfabriken.

3. Är det bara vi som ser det lite intressant att någon tillhörig SD, som med kraft och förfäran ena dagen skriker ”vi vill inte bli kallade rasister”, nästa dag med självklarhet vill återinföra ordet ”neger” som fullt acceptabelt. Vi hoppas Annika får en spegel i julklapp.

__________________________________________________________________________________________

Gilla 2000aldrigFacebook och få alla uppdateringar

Detta inlägg publicerades i Främlingsfientlighet, Politik, Sverigedemokraterna och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Öst ur Sverigedemokraternas visdomskälla

 1. Jakob skriver:

  ”Frågan som väcktes i vårt sinne var hur en person som tillhör ett parti som anser att folk bör stanna i det land och den kultur där de är födda väljer att resa… utomlands. SD har ju även uttalat ”krav på invandrares anpassning och assimilering till det svenska samhället”. Nu ska vi ju inte döma Annika på förhand, det är ju faktiskt fullt möjligt att hon på sin resa till Rhodos lärde sig Grekiska och anpassade sig till den grekiska kulturen.”

  Så du tror inte att SD ser skillnad mellan turister och invandrare, gör du själv inte heller detta

  Isåfall får jag påpeka att du är dum i huvudet, en riktig praktidiot. Tänk nästa gång innan `du skriver nåt så dumt så gör du inte bort dig….

  • 2000aldrig skriver:

   Hej Jakob!

   Vi på 2000aldrig ser inte denna blogg som någon plattform för argumentation men vi gör ett undantag. Låt oss för ett ögonblick, och enbart för skojs skull, anta att det finns ett uns av logik i ditt uttalande.

   Låt oss först fastslå ett antal grundpunkter som SD hävdar:

   – De är inte rasister
   – De har inget emot folk från andra kulturer så länge de befinner sig i sina hemländer
   – En viktig faktor i att locka turister är att i så stor utsträckning som möjligt framhäva vårt regionala kulturarv och dess historia.

   En Sverigedemokrat skulle därmed inte ha något emot en turist från ett annat land, oavsett land. Exakt hur gör då en Sverigedemokrat för att identifiera om personen han ser är invandrare eller turist? Hur skiljer man exempelvis på en ”ok muslim” och en ”icke välkommen invandrad muslim”? Vi på 2000aldrig anser oss ha en fullt acceptabel synskärpa men kan faktiskt inte urskilja vad som är vad. Hur ska man komma runt detta problem för att Sverigedemokrater inte ska irritera sig på dem som bara är turister. Kanske bör de vid inresan få ett märke fastsytt på rockslaget ”Godkänd av SD”.

 2. Jürgen Kranz skriver:

  Men om en neger inte är en neger vad är han då?
  Jag som är tysk….är jag inte heller tysk då?
  Och en japan då? Eller en turk?
  Tycker verkligen att svenskar är ena riktiga mesar med sin överdrivna syn på invandringen.
  Enda landet som tog bort namnet NOGGER på en glass för det var för nära NIGGER!
  Ärlig talat…..ni är inte riktig kloka!!!
  Jagär en vit man från tyskland! Och en neger är en svart man från ett annat land!
  Vad är det för fel på det?

  • 2000aldrig skriver:

   Vi är med på ditt resonemang tills det börjar halta betänkligt, för att rekapitulera:

   En person från Tyskland är tysk
   En person från Finland är finne
   En person från Island är islänning
   En person från X är neger?

   Nej, fram tills det finns ett land som heter Negerland så funkar inte ditt resonemang fullt ut.

   • "Dödsnazist"? skriver:

    En person av tysk etnicitet är tysk osv. (märk ordet etnicitet) Precis som en vit person är vit pga hans etnicitet/ras osv..

    Fast ni kanske menar att detta är en ”social konstruktion”? 😀 En neger kan minsann bli vit bara han vill och tvärtom?

    Nej, det enda resonemang som haltar är ert då ni inte verkar kunna skilja på vare sig medborgare eller turist, inte ens medborgare och etnicitet eller ras. Fast ni kanske missförstår med flit, det är ju enklare att argumentera emot halmgubbar..

    Att etnicitet och ras existerar är ett fakum: Det blir ”rasistiskt” först när man nedvärderar en viss etnicitet eller ras.

    PS. Exakt varför skulle man inte kunna resa utomlands bara för att man inte gillar invandring? Ett mycket löjligt påstående. Ungefär som det eviga pizzargument: Vi måste ha invandring för annars kan vi minsann inte äta pizza. (vi kan minsann inte baka pizza själva, nej det behövs minsann araber för att baka italiensk pizza) Det finns inga logik i dom men ändå kör ni med sådana idiotargument..

  • StigBerit skriver:

   – Och en neger är en svart man från ett annat land! – säger Jürgen.
   – En idiot är en idiot! – säger StigBerit.

   • Jürgen Kranz skriver:

    Japp!
    Jag håller med dig StigBerit!!
    En Idiot är en Idiot!
    Likaväl som en Neger är en Neger!
    Du fattade mit budskap precis!
    Tack för det!
    Och för att göra mig ännu tydligare:
    En MAN är en MAN!
    En KVINNA är en KVINNA!
    En HUND är en HUND!
    O s v…………….
    Jag har förresten aldrig kommit på Ideen ens att NEGER skulle vara ett nedvärderande ord på nåt sätt.
    Förän jag kom till SVERIGE som INVANDRARE!!!!!!!!!!!!!!
    ( Fast jag försörjer mig själv genom ARBETE! )
    Det är nog bara i detta landet som man anser att det är nedvärderande.
    För svensken är det mesigaste folket jag vet.
    Klaga går bra….men göra nåt ….NEJ TACK!!!!
    ( Jag har hellre aldrig besökt en svensk skola, så därför ett och annat stavfel här…..!!Men jag fick heller aldrig som uppgift att jag måste visa ett prov på att jag kan svenska för att får mera bidrag!!!! Jag lärde mig svenska för jag ville det och fattade att om jag skall integreras i samhället BEHÖVER jag kunna språket. )
    Ville bara klargöra det!

  • Alija skriver:

   Men mår du bra flicka lilla? Det heter AFRIKAN. Enkla exempel på varför det är så:
   -Svenskar, härstammar från Sverige.
   -Norskar härstammar från Norge
   -Finnar härstammar från Finland
   -Spanjorer härstammar från Spanien
   -Portugiser härstammar från Portogal

   Behöver man ta fler exempel för att dina 2 hjärnceller koppla afrikan med Afrika?

   Neger är ett skällsord för afrikan precis som turk används för att beskriva en sk. nysvensk.
   Väx upp jävla pajas!

   • Alija skriver:

    Kan tillägga att jag inte tog mig tiden att titta längre ner på sidan innan jag reagerade på ditt inlägg.

 3. 21niry skriver:

  Det är beklagligt att en för dom senaste månaderna begynnande öppning i den infekterade invandringsproblematikens diskuterande ska behöva haka upp sig på dessa ordklyverier. I ”avsaknad” av vänstern i den av SVT senast sända partiledardebatten var diskussionen bitvis riktigt intressant. Dom etablerade PK-partierna har åtminstone accepterat att det finns problem. Därför är det frustrerande när sådana här diskussioner dyker upp. Vi är alla olika men det som gör skillnad är inte raser, utan kultur och religioner. Eftersom Sverige är så sekulariserat och identitetslöst så uppstår problem när andra kulturer gör för stora anspråk. Vi accepterar alla andra religioner men andra religioner accepterar inte oss. Hur kan man försvara t.ex ett moskébygge i Göteborg finansierat av Saudiarabien? Ett av världens mest utvecklade kvinnoförtryckarländer. Den frågan ställdes av Uppdrag Granskning till Vänstern och Miljöpartiets företrädare, men vad jag vet har dom fortfarande inte levererat något svar. Vad ska dom svara? Om vi inte öppet kan diskutera problemen i dagens Sverige hur ska vi någonsin kunna lösa framtidens frågor som kommer.

 4. Mycket bra inlägg och hemsida 2000aldrig!! Kör hårt, det behövs sådana som ni!

 5. joel skriver:

  beklagligt att rasister(eller bara lågintekligenta ) ska skriva så mycket nånsens i kommentarerna … gött inlägg helt rätt!! en svensk är från sverige en tysk från tyskland en neger från negerland xD !! grymt bra sidan den här !!

 6. ORDKNÖGGLARE skriver:

  LÄS INTE DETTA ALLA SOM ….KAN
  2000aldrig! drar satir vilket drag
  känsliga fingrar skriver bra
  endast vita kan simma
  alla svarta vi är hemma idag,,
  nu vet jag inte rikigt hur det ska sluta
  ,kommer i en sorts dilemma
  är jag vit eller svart ? måste nog ringa o kolla
  eller varför inte sms mms o tuta.
  sen stanna o se på mig själv i en bilruta
  Bromsade jag eller ej ,kollar snabbt om nån såg mig..
  är ju varken vit eller svart ,lika bra att lägga i back.
  bromspåren röda tyder på att jag lär blöda
  jag måste vara röd ty där ligger en intll strax död..
  har ju brådis det kommer flera fan nästa gång ska jag ha kådis..
  skit detta vet inte hur jag ska sluta
  tror jag börjar tjuta ,lägger mig ned med
  sen kan de beivras kivas skrivas om vem hur och när

  inte jag ,jag ligger ju bara här!!!

  mvh till er 2000aldrig

 7. jonas skriver:

  stå på er 2000aldrig och vik er aldrig för trötta dödsnazister och vita jürgnar!

 8. zigge1083 skriver:

  Jag själv är en man i övre medelåldern,jag har en fråga till alla som vet vilka dom själva är,vad dom har för nationalitet,osv, Jag fick veta av en bekant att jag har på ålderns höst fått en bror som är KINES, ja det är helt riktigt, Jag funderade om min mor hade varit på resa i främmande land,nej jag fick höra att min svenske bror hade flyttat till Shanghai. Nu har jag en kines i släkten,tänk vad tiderna har förändrats`?

 9. lorelie skriver:

  En neger från negland!!! fniss ^^ Problemet är väl enkelt om man vill vara enkel… finns inga människoraser, planeten Tellus är en och samma planet, ett land med vatten och jord. Moder natur äger den, vi lånar den (vi=människor,(här finns ett gissel till, är männikor djur?) djur växter osv.) Bäst vore kanske om vi alla blev färgblinda… men lite trisst också, planeten är ju full av fantastiska färger och nyanser.
  Man kan vara en sådan som ser problem, eller en sådan som ser möjligheter och säkert något mer men Jag väljer troligen den med färgsprakande möjligheter 🙂

 10. Marylouise skriver:

  Love fables! It does make you think. To be honest in some cinemustarccs, whether you like it or not, you can turn into all three. It’s all about the coffee bean though

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s