TV av idag så mycket bättre

”Kan ni på 2000aldrig aldrig skriva något positivt om samhällsutvecklingen, om något som ni tycker är bra?”, frågade någon en av våra medarbetare. Jo, visst kan vi det.

2000aldrig vill lyfta fram TV-kulturen och ge den det beröm den förtjänar som en av de få samhällsfenomen som har haft en entydigt positiv utveckling. TV har aldrig varit bättre.

För ett par decennier sedan upptäckte TV-mogulerna nyckeln till himmelriket. Det var något geni någonstans som suttit på ett kontor och funderat: ”Tänk om man skulle göra ett program med amatörer, som man inte behöver betala, och låta dem göra saker som de inte kan. Sedan kom Robinson och resten är historia. Ack ja, Robinson. Genialt. Vi skickar ut ett gäng socialt missanpassade storstadsmänniskor i en indonesisk djungel.  Och de får bara ta med sig en sak var. Succén är given.

Efter det har det bara blivit bättre.

Bonde söker fru och Ensam mamma söker – två program som så väl förstår att inget värmer ett hjärta så mycket som att se andra misslyckas med att hitta kärleken. Eller Arga snickaren som på ett suveränt sätt plockar upp underhållningsvärdet hos klantiga och misslyckade människor som lever i misär. Och Värsta pojkvänsakademien! Killar som beter sig som svin i sin relation – Mums! Juvelen i kronan kanske ändå är Lyxfällan, vilken genial idé att låta folk visa upp hur totalt ansvarslös man kan vara. Ju sämre ekonomi desto bättre underhållning!

Tyvärr så misslyckas däremot Så mycket bättre med att hitta till de höjder programmet kunde ha nått.  Producenterna har helt enkelt missuppfattat ett enkelt recept; att låta hopplösa människor göra något de absolut inte kan för att sedan kunna åtnjuta den ofrånkomliga förnedringen.

På 2000aldrig hyser vi gott hopp om en vidareutveckling av TV-mediets positiva trend. Vi kan se några nya programidéer framför oss. Istället för ‘So you think you can dance?’ kanske ‘ So you think you can fuck?

Eller varför inte en nygammal idé fast med lite mer spets: Specialist eller sopa. Idén går ut på att låta en person, som antingen är yrkesman eller total novis, utföra en uppgift varefter publiken får gissa om personen i fråga har detta som yrke. Vem skulle inte vilja se exempelvis hjärnkirurgi på bästa sändningstid? Hur roligt skulle det inte vara att se en total novis falla fritt från 30 meter medan man funderar på om han verkligen är stuntman? I finalprogrammet kan man låta publiken sitta i ett flygplan och gissa, pilot eller idiot.

Håll ögonen öppna. 2000aldrig ger sig härmed in i leken och vi kommer inom kort lansera våra egna programidéer. Väl tittat tills dess!

__________________________________________________________________________________________

Gilla 2000aldrigFacebook och få alla uppdateringar

Detta inlägg publicerades i Generell humor, TV och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till TV av idag så mycket bättre

 1. Andromeda skriver:

  Vilka fantastiska idéer du har till tv-program som skulle kunna bli publikmagneter! 😉

 2. Jimpo skriver:

  gillar vad jag läser….en annan program idé kan ju va att låta Kronér leda ett hybrid program där man sätter typ 20 självupptagna sociopater på en öde ö för att överleva typ som Robinson men att man istället för att ha en tävling i varje avsnitt där en förlorar så kan man ju Lotta ut en varje vecka i Bingolotto till svenska folket som då får nyttja denna i nåt typ av Fas3 jobb…. sen kan ju Lasse Kronér sjunga å skoja till det men resten av deltagare in nån form av dobido anda online tills alla andra tar sina liv av utleda….å då kan ju Terry Evans prata med dom i en talkshow på 7:an….. 🙂

  • 2000aldrig skriver:

   Det är ju en strålande idé tycker vi på 2000aldrig. Du kan ju det här Jimpo! Säg som det är nu, du jobbar på Strix eller Eyeworks, eller hur? 🙂

   • Jimpo skriver:

    YES…. övning ger färdighet som det kallas… å ser man tillräckligt med tv så börjar man kunna producera skiten i huvet…. 🙂 , tack för en bra sida….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s