Höj politikernas löner nu!

I dagens samhälle får man vad man betalar för. Det är tidens melodi. Och temat är att en diamant för 5000 kronor är inte lika äkta, eller snygg som en för 10 000 kronor. Och skulle du kunna köpa en på ett Ica-kundkort för rabattpris så är du billigare än en småländsk rappare.

Vi kan tycka om det eller inte men måttstocken för alltings värde och betydelse är uppenbarligen ekonomisk. Så låt oss mäta…

Sveriges regeringsmedlemmar och riksdagspolitiker är landets mäktigaste personer (om man bortser från Merkel, Sarkozy och Cameron). De borde alltså glittra som diamanterna i en kungakrona. Men av någon anledning förhåller det sig inte så.

Om politiker vore ädelstenar så skulle våra nuvarande sannolikt inte säljas på Tiffanys.  Nej vi skulle snarare hitta dem i en rea-back på Ge-Kå´s: ”Andrasortering, ta 2 för samma pris som 5 ”.

Det är bara att konstatera att vi inte har de politiker vi förtjänar, de förgyller inte vår vardag alls, utan är snarare som lerkakor innanför glasögonen. Vi har fullt upp med att lära dem saker som det är riktigt svårt att lära vilken 5-åring som helst.

 • Du ska inte ljuga
 • Du måste hålla dina löften
 • Du kan inte få veckopeng från mamma och säga till pappa att du inte fått någon veckopeng
 • Du måste motionera
 • Det är fult att skvallra på kompisar
 • Du måste städa, åtminstone framför din egen dörr
 • Du måste dela med dig
 • Du får inte slå på Pelle i sandlådan för att han (inte) pratar skånska

Marknadsekonomin som är så omhuldad, bygger på principen om efterfrågan och tillgång. Om efterfrågan på något är stor och tillgången är liten så ökar värdet. Och att det ekonomiska värdet är vår måttstock kunde vi ju konstatera. Nå, efterfrågan på bra politiker är stor och tillgången synnerligen liten då ingen vill vara politiker. Utom de vi redan har. Men om de vi har tillgång till är skit? Tja, då får vi ta till ett gammalt beprövat trick. Vi får förgylla skiten och säga stolt ”Det här är äkta skit!”

2000aldrig vill föreslå ett åtgärdspaket:

 • Våra folkvalda har ett otacksamt jobb då media tvunget måste lägga sig i och kontrollera att politikerna följer lagar och reglar som de själva har skapat. Så vi föreslår att alla politiker blir åtalsimmuna. På så sätt kan de sköta sina jobb utan irrelevanta mediadrev.
 • Vi behöver politiker som 100 gånger bättre än vad de är idag. Eller åtminstone ska de verka vara 100 gånger bättre, så att vi kan fortsätta att reta italienarna för deras politiker. Därför kräver vi att riksdagsledamöternas löner höjs till 5,6 miljoner kronor i månaden. Givetvis exklusive bostadsbidrag, pensionstillägg, taxitillägg, storstadstillägg, äggtillägg…

________________________________________________________________________________

Gilla 2000aldrigFacebook och få alla uppdateringar

________________________________________________________________________________

Detta inlägg publicerades i Centerpartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna, Miljöpartiet, Moderaterna, Politik, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Höj politikernas löner nu!

 1. Kenneth skriver:

  Dom som bildade EU-unionen är inte direkt lågbetalda. Tror varenda människa som inte har med eu upplägget att göra hade gjort det bättre

 2. 2000aldrig skriver:

  Det har ju också sagts att om man satte oändligt många apor framför skrivamskiner och lät dem slumpmässigt trycka ner tangenterna så skulle de förr eller senare ha skrivit Shakespears samlade verk.

  Frågan är om vi har plats för oändligt många apor i riksdagen. Oändligt många apor äter dessutom oändligt många bananer. Valen vi har är alltså 349 överbetalda apor eller oändligt många apor. Vi kan i dagsläget inte med bestämdhet fastslå vad som är bäst för Sverige.

 3. Gubben skriver:

  Intressant. Mycket intressant tanke som borde vidareutveckas. För vem tusan vill ha billigt skit?

  F.ö. vill jag framföra ett ödmjukt tack för uppmärksamheten.

  • Baab skriver:

   Nej, det här var nog det mest KORKADE jag har läst. Politiker är överbetalda som de är och det borde inte vara några problem att sparka några politiker för dem är det ett överkott på. Sedan spelar det ingen roll hur hög lön man betalar politiker, de är fortfarande lika benägna till att ta emot mutor och blir korrupta.

   Så jag hoppas högaktningsfullt att denna ide dör, ruttnar och rinner ut i avloppet illa kvickt och hamnar i glömska för all framtid!

   • 2000aldrig skriver:

    Va? Har ordet ”ironi” utgått ur Svenska Akademiens Ordlista? Skit också, hittar inte SAOL. Wikipedia då, finns det kvar där? *puh*

    Ironi (grekiska είρωνεία eironeía, bokstavligen ”omkasta”, ”förställa”) är en stilfigur som innebär att det finns en skillnad mellan vad som sägs och vad som egentligen menas. Publiken, åtminstone en del av den, förutsätts även vara införstådd med detta. Ironi kan vara humoristisk, men behöver inte vara det. Den kan användas för att undvika öppen konflikt, för att locka till skratt och för att antyda sidor av en företeelse, en person, en tanke etc som man anser svåra eller olämpliga att utpeka öppet.

    • 2000aldrig skriver:

     Och för att sprida ytterligare ljus över vår verksamhet och kunskap till de humorlösa, här är ännu ett ord vi vill rekommendera:

     SATIR
     Satir är en skrivteknik där man påvisar brister hos subjektet (till exempel en individ, en organisation eller en stat) för att förlöjliga, ofta menat som en provokation eller för att få till stånd en förändring. Humor i satir tenderar att vara subtil, med ett fritt användande av ironi och skruvad humor. Enkelt förklarat är det ett sätt att förmedla budskap i förklädd form med hjälp av ironi och humor.

     Den största fördelen med satir är dock att satirikern kan ta motståndarens sida och argumentera in absurdum för den för att påvisa brister hos opponentens resonemang. Och motståndaren kan därför inte argumentera emot då han ju skulle argumentera mot sig själv. En annan vanlig teknik är att genom association visa på brister hos opponentens resonemang.

   • Gubben skriver:

    Aj då – så du gillar billgt skit. Ja, ja, smaken är ju lika olika.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s