I huvudet på en vardagsrumsrasist

En satirisk monolog i en halv akt

(Ungefär. Egentligen är det väl en 2/6 dels akt. Men det är det så svårt att dansa till.)

Interiör. Ett tomt rum, sånär som på en ensam stol i strålkastarljus, som i alla pretentiösa enaktare.  (Läs 2/6 delsaktare.) En man gör entré och sätter sig i stolen. För säkerhets skull, då författaren vet av egen erfarenhet att ironi och satir inte nödvändigtvis är en given begåvning hos publiken, så bestämmer han att karaktären ser obegåvat skum ut.  Som prinsessgemålen nästan.

ADAM:

Först och främst, va. Jag är ingen rasist. Det ska ni ha jävligt klart för er. Det är bara det att nu för tiden får man fan inte säga som det är i det här landet, man kan inte ens säga neger utan att nån ropar: Rasist! Ja, vad fan ska man kalla dom då? Man måste ju kalla en spader för spader, som jänkarna säger.

Men jag hatar inte negrer, va. Jag är till och med kompis med en. Ja, kanske inte kompis precis..,  men jag känner honom. Och han är inte ens neger utan turkarab, eller nåt, och det är ju ännu värre. Vet fan inte vad han heter, Achmed eller så, men vi kallar honom bara Pizzaturken. Han är från Irak tror jag. Men han är sjyst. Han gör den bästa caprischåsan i stan. En jävel på V75 är han också.

Men man måste tänka så här, va. Dom trivs ju inte här. Ta bara Pizzaturken. Det kan vara en jävligt fin sommardag, typ 25 grader i skuggan, helt jävla molnfritt och man sitter på uteserveringen i bara shorts och sandaler och törstar efter en kall en. Och så kommer Pizzaturken. Långbyxor. långärmad skjorta, hela konkarongen alltså. Då fattar man. Han fryser ju, stackars jävel. Det är ju så. Dom är ju vana med öknen va. 40 grader i skuggan av en kamel.  Ni fattar. Dom trivs ju inte här. Så man undrar ju bara va fan dom inte stannar hemma för. I stället för att komma hit.

Och så tänker man så här va. Dom kommer hit, va. Dom får allting gratis av staten, eller hur? Pengar, hus, Mercedes. Hela skiten, alltså. Och staten, det är ju du och jag det. Det är vi, eller hur? Så dom får allt det där av oss. Och dom får våra jobb och allt. Dom lever fan som kungar medans vi andra får knega för att få ihop till filmjölken och om man har tur en folköl till helgen. Då tycker man ju att dom kunde vara lite tacksamma? Men inte fan. I stället bombar dom oss. Visst. Försöker spränga hela jävla Stockholm i luften. Okey, det är bara Stockholm, men det är ju ändå huvudstan. Så det är inte jag som hatar dom, det är ju dom som hatar mig, fattar ni? Vad fan har jag gjort dom?

Fast det är ju mest dom där jävla muslimerna, förståss. Vilket satans pack, alltså! Nä, nä..! Jag ser vad ni tänker. Man får inte säga jävla muslimer, eller hur? För då är man rasist, antar jag? Helt jävla fel. Muslim är faktiskt ingen ras utan en religion. Så jag kan säga att dom där getknullarna är jävla muslimer hur mycket jag vill utan att vara rasist!

Så jag är ingen rasist. Men vi lever i ett fritt samhälle, eller hur? Och det vill ju inte dom ha. Det är därför dom bombar oss. Så att vi ska bli som dom. Ligga och prutta på nån bönematta, förtrycka kvinnor och hedersmörda varann. Dom vill ju ta död på allt som är svenskt, så är det ju. De är så jävla avundsjuka på vår julskinka, snaps, påskmust och små grodor runt midsommarstången, den svenska gemyten alltså. Det är därför dom bombar oss. Och det är därför jag röstade på Sverige.., vadheterdet.., Sverigedemokraterna! Och läser nyheterna på Avpixlat. Upp till kamp, säger jag. Ner med kommunister och muslimister och buddister. Och  alla andra jävla ister. Ska man nu nödvändigt ha en religion ska den sluta på dom. Som kristendom. Eller va mer? Judendom.., nä inte dom,,. hu. Nä kristendom räcker för mig. Det borde det väl göra för alla? Tack för mig.

________________________________________________________________________________

Gilla 2000aldrigFacebook och få alla uppdateringar


Detta inlägg publicerades i Främlingsfientlighet, Politik, Sverigedemokraterna och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till I huvudet på en vardagsrumsrasist

 1. Mange skriver:

  Detta var det löjligaste jag läst på länge,SD är här för att stanna TROTS att dom mesat ut sen dom kom in i riksdagen,nä Svenskarnas Parti och Nationaldemokraterna är ärliga och står för sin politik,du varför skriver du inte om all brottslighet som begås av dessa muslimsvin?men du kanske bor i Rosengård och är med i deras kriminella gäng,ok men korkad är du iallafall och det du bräker ur dig gör ingen skillnad för majoriteten vill inte ha invandring i den skala som nu sker.

  • 2000aldrig skriver:

   Vi kan inte låta bli att undra vilken skala du mäter efter? Författaren är korkad, du är i majoritet och invandrarna är jättemånga…. Det verkar onekligen som om du är i behov av att lära dig ett nytt mätsystem. Du vet, bara för att du TYCKER att något är på ett visst sätt, eller att det borde vara det, så betyder inte det att det nödvändigtvis ÄR så.

   För övrigt borde det stå klart för alla och envar att detta är en humorblogg. Det innebär inte att alla måste tycka att vi är roliga eller att vi står över kritik. Vi är väl medvetna om att satir kan reta folk som står på den mottagande sidan av sleven. Men förutsatt att läsaren har humor så hoppas vi på kommentarer med åtminstone en glimt av självdistans.

   Vid närmare eftertanke förvånar det oss att du inte gillade monologen. För oss verkar det som om rollkaraktären Adam kunde vara löst baserad på din biografi..?

 2. Hahahaha… så jäkla KLOCKRENT!! 😀
  Jag är en av dem som ofta får lyssna på vardagsrumsrasisterna. Troligen för att jag heter Anna, talar bättre svenska än den renrasige, och har väldigt bisarr humor. Inledningsvis föräras jag med ett antal harmlösa rasistskämt och snabbt nog blir jag även betrodd att ta del av just ovanstående sanningar,

  Jag kan för allt i världen inte förstå vad Mange blev upprörd om. Adam säger väl allt som Mange själv ville ha sagt… på exakt samma vis.
  Jag tror att Mange egentligen är förbannad i tron att författaren varit så egoistisk och utan att fråga, citerat Mange rakt av… utan pröjs dessutom.
  Bättring 200aldrig!

  Nä nu har jag inte tid att skriva här mer. Hör broschan Achmed komma med sin senaste merca. Han fick pengar av soc idag som belöning för att han snott åt sig ett eftertraktat jobb i Landskrona,.. trots han är sjukskriven. Så nu ska vi ut å fira med två av hans svenska flickvänner. Det blir falafelrulle hos Hassan i Rosengård. Han har grym kebab också faktiskt. Ta nu inte fel kiosk, det är den till vänster om banken vi brukar råna på tisdagar, och inte till höger!

  • 2000aldrig skriver:

   Vi lovar att i fortsättningen konsultera Mange innan vi citerar honom 🙂 Anna, ta det som din mission att sprida 2000aldrig till dina släktingar, vänner och bekanta som har humor. Ett lämpligt tillfälle kan kanske vara när ni alla samlas efter bankrånen för att räkna pengar 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s